Ursi

Multi turisti ne intreaba despre pericolul reprezentat de ursi, sunt foarte putin cei care au sansa sa-i intalneasca.

In Retezat ursii sunt prezenti, dar evita contactul cu oamenii.

Ca recomandare, nu iesiti de pe traseele marcate. Daca intalniti ursul in padure va sfatuim sa nu intrati in panica ,  doar incercati sa va indepartati de zona,  cat mai calm, si cat mai in liniste cu putinta, fara sa va puneti sanatatea si integritatea fizica in pericol.

De asemenea daca veniti in Retezat cu caini, sfatul nostru este sa ii tineti in lesa pentru a nu intra in contact cu animalele salbatice.

Cand va aflati in padure nu zaboviti in preajma tufelor cu zmeura si afine, desi foarte gustoase, cresc sansele de a intalni ursul. Trebuie sa intelegeti ca doar asimiland o mare cantitate din acestea fructe permite supravietuirea ursilor. Epuizandu-le sursa de hrana ii impingem sa caute alte surse, mai facile, cum ar fi corturi, cabane.

De asemenea va recomandam sa nu campati in afara zonelor special amenajate pentru aceasta, mai ales in preajma stanelor temporare din Retezat, prezenta oilor si a vitelor atrage atentia ursilor.

Rugamintea noastra este sa nu lasati resturi alimentare si deseuri in jurul cortului sau cabanelor, astfel evitam sa atragem ursii catre zonele vizitate de turisti.

La altitudinea la care se afla cabana nu exista tomberon, fiecare turist isi transporta deseurile proprii in afara parcului, astfel nu vom ajunge sa cream oportunitati pentru intalniri inoportune cu ursii aflati in cautare de hrana.

Va multumim!

Reclame

Locul unde se mănâncă bine!

%d blogeri au apreciat asta: