Vulpi

După cum bine știți vulpile sunt peste tot, bine adaptate la mediu și oportuniste, supraviețuiesc în aproape orice tip de mediu terestru.

Nici Retezatul nu face excepție, vulpea e prezentă și bine adaptată prezenței turiștilor, probabil veți avea ocazia să fiți prădat de vulpi dacă dormiți în cort în Munții Retezat, nu de puține ori apar în jurul cabanelor căutând hrană.

Dată fiind curiozitatea și curajul lor, au devenit prezențe cotidiene și nu de puține ori au fost fotografiate de aproape, cei mai temerari au reușit să le hrănească din mână.

Un astfel de vulpoi era Ricki, binecunoscut cabanierilor de la Gențiana și Pietrele. Fiind de-al casei era frecvent hrănit de cabanieri și turiști, acum câțiva ani și dragul de Ricki a murit, dar a lăsat în urmă urmași care îi folosesc tacticile, deși nu mai sunt așa de familiari cu oamenii.

Noi vă recomandăm să nu le hrăniți din mână, oricât de mult vă atrage perspectiva, sunt totuși animale sălbatice, pentru a nu crea dependenta fata de prezenta umana si pentru a nu interfera cu capacitatile lor de supravietuire.

Se apropie noaptea de corturi si cabane pentru a cauta hrana usor de procurat, de aceea va recomandam sa va asigurati o modalitate in care va pastrati hrana in siguranta.

Va multumim!

Reclame

Locul unde se mănâncă bine!

%d blogeri au apreciat asta: