Recomandari

Fara indoiala, daca ati adus pe munte o conserva plina, o puteti duce jos de pe munte goala! Va recomandam sa respectati aceasta regula nescrisa a muntelui! Cu atat mai mult cu cat nu exista masini de salubritate care sa poata deservi cabana.

1. Sositi echipati cu sac de dormit indiferent de anotimp, nu dispunem de paturi suplimentare. Indiferent de luna se poate ajunge la temperaturi scazute noaptea.

2. Anuntati la cabana traseul pe care il veti parcurge in acea zi, pentru a facilita gasirea dumneavoastra de catre echipajele Salvamont. Aceastaeste una din regulile de supravietuire pe munte.

3. Luati cu dumneavoastra inca un rand de incaltari si haine de schimb si pelerina de ploaie .

4. Ganditi-va in asa fel echipamentul incat sa il puteti duce timp de cel putin 2 ore, cat aveti nevoie pentru a putea ajunge la cabana, din ultima localitate Carnic.

5. Lasati autovehicolul la Carnic, se dau amenzi substantiale pentru folosirea vehicolelor motorizate mai sus de Carnic, sau pentru blocarea acestui drum de acces.

6. Nu parasiti cararile, riscati sa va pierdeti, si sa ajungeti in situatii extreme.

7. Nu beti apa rece de izvor cand sunteti supraincalziti de pe traseu.

8. Nu recoltati plante, ciuperci, fructe de padure si nu campati in locuri nepermise.

9. Nu incercati sa capturati vipere, riscati sa fiti muscati, va fi necesar sa fiti transportati la cel mai apropiat spital pentru tratament.

10. Daca sositi cu cainele in Retezat mentineti-l in lesa pentru a nu alerga dupa animale salbatice. Noi nu va putem oferii cazare daca sunteti insotiti de animale de companie.

11. Nu incercati sa faceti baie in lacurile montane, temperatura apei nu creste foarte mult si va riscati sanatatea, de asemenea daca este necesar sa va spalati intr-un curs de apa, nu folositi detergenti si evitati sa o faceti in izvoarele care alimenteaza lacurile.

Reclame

Locul unde se mănâncă bine!

%d blogeri au apreciat asta: